tirsdag den 13. juli 2010

Vuelta Malene

Sommeren er over Grønland, og skiene er blevet skiftet ud med mount'nbiken igen. To gode og forskellige aktiviteter, der alligevel har så mange ting til fælles.

Sådan som jeg bruger ski og mtb her i Grønland har de i hvert fald. Skiløbet er klart bedst som randonée; der er kun en ret kort langrendsløjpe og en enkelt piste, så det bliver hurtigt lidt trivielt. Men hvis man fortsætter op over pisten og kører ud i baglandet, er der pludselig masser af muligheder.

Sådan er det også ca. på mtb. Der er en kort strækning med en slags spor fra Annersuaq her i Nuussuaq og ud til dumpen bag lufthavnen, og her efter bliver det ret sporadisk. Men der er til gengæld mange flere muligheder for variation ude ved dumpen, hvis man altså er til lidt teknisk kørsel på klippe. Og det er jeg tilfældigvis.

Den hellige almindelige onsdagstur kører fra Annersuaq ud til dumpen, og op af Quagssugssuaq (Lille Malene) til toppen af den lille lift. Der fra ned af pisten på Lille Malene til 'grusvejen' ned mod Malenebugten og tilbage til Nuussuaq. At kalde det en grusvej er en tilsnigelse - i DK ville man nok få FDM på nakken ved at kalde det en vej.

Men hvad gør man så, hvis man gerne vil køre en lidt længere tur? Svaret er, at man accepterer nogle overbæringer med cyklen på nakken over nogle passager med store sten, og tager en tur rundt om Quagssugssuaq (Lille Malene).

Man kan køre turen fra dumpen mod Qinngorput, men jeg foretrækker at tage den den anden vej rundt. I søndags lavede jeg et GPS spor på den, og satte et par markers ind undervejs. De afslørede en tur på 17 km (hjem/hjem) med en gns. hastighed på ca. 9 km/t, 1:56 time i bevægelse og 708 højdemeter.
Hvis man fratrækker turen fra Nuussuaq til Qinngorput, som foregår på asfalt, er det en rundtur på ca. 14 km, og de forskellige sektioner havde snithastigheder fra 4-9 km/t. Så nogen hi-speed rute er det bestemt ikke!


Vis Vuelta Malene på et større kort

Nå, men jeg har også haft kameraet med rundt, og det kom der en lille film ud af. Musikken er 100% trail-godkendt - man kører beviseligt bedre mount'nbike med lidt progressivt aggressivt musik i ørerne.

Vuelta Malene 2010 from jesper regin on Vimeo.

0 sagde noget.: