tirsdag den 11. december 2007

Er geden barberet?

Står du og går i let panik på stedet, når du skal finde på julegaver til din familie der har alt? Hvad så med at give den til nogle andre, der med garanti har mere brug for den?

Folkekirkens Nødhjælp sælger igen i år nødhjælp som julegaver, under mottoet "Giv en ged". Du kan være med fra 80kr., og der er gode gaver at give for 100-150kr. Hvad med strikketøj til ældre kvinder i Kirgisien? En fodbold til traumatiserede børn af krigen - eller måske 10m2 minefri jord, så de kan spille med bolden?

Det er måske poppet, men jeg syntes sgu det er en god idé. Jeg lover at jeg ikke bliver skuffet over, at modtage gavekort på nødhjælp i julegave ...

3 sagde noget.:

Anders sagde ...

Ja, de "Gaver der glæder" er oplagte gaveidéer til børn.:-)

Kona har jo ivørigt hele året rundt deres Africabike, hvor de giver en Kona cykel (en simpel én med fodbremse) til nødhjælpsarbejdere i Afrika, for hver to cykler der bliver solgt.

Personligt plejer jeg at lave donationer i folks navn til "The Human Fund - Money to People", hvis den slags siger dig noget. ;-)

J. Regin sagde ...

Haha, The Human Fond er en klassiker - og bestemt et agtværdigt formål :-)

Og gaveidéen er nok mindre god til børn og andre barnlige sjæle, der får lys i øjnene af kulørt papir og gavebånd ...

Jeg tænkte mest på det som et alternativ til sokkerne eller Kattetungerne man giver til Onkel Morfar, fordi man nu engang giver gaver, men som både du og Onkel Morfar er ganske indifferente overfor.

Anders sagde ...

Ja det er altid godt med Festivus, for the rest of us, som et alternativ til den kommercielle jul. :-)

Jep. det er en rigtig god idé, desværre er julen vel så kommerciel, at folk forventer gaver til dem selv og ikke donationer til andre. Lidt fesent, men butikerne har vel snart siddet på julekonceptet i 100 år, så Røde Kors kæmper en ulige kamp.

Noget andet der er også er en god idé, er One Laptop Pr Child (laptop.org), som du sikkert også kender til. I US og Canada kan man indtil nytår købe en XO til 200 dollars og så giver man samtidigt én til et barn i et udviklingsland.

Igen lidt fesent - på ebay.com ligger købernes XO's nu til salg på op mod 500 dollars. Så der er fok der tjener gode penge på at støtte projektet. Ligesom Intel, der maser sig ind på nødhjælpslaptopmarkedet. Men det er en lang historie. :-)

Ses,
Anders