søndag den 12. august 2007

Regin Nostradamus

Jeg tænkte jeg ville prøve noget nyt, og kastede mig over profetier. Der var ikke lige et relevant kursus på aftenskolen (kun teori, ikke praksis), så jeg kaster mig bare ud i det ...

HamDerRegins profeti for mtb-moden 2008 §1:
  • I efteråret 2007 vil trenden dreje fra fullys med 5-6" mod - hardtails!
    I løbet af 2008 vil vi se flere hardtails og færre fullys i XC løb, og der vil blive talt og skrevet meget om glæden ved hardtailing, og de klassiske tekniske singletrack dyder vil blive reciteret som bønner i et kloster.

Hvorfor?
  • Fordi jeg selv har lyst til at prøve, at køre hardtail igen (selvom jeg kun ønsker det som et tillæg til min kære Stumpjumper).
  • MC Coolbikes har ladt Yeti'en ude i kulden, og plejer pt. omgang med en halv-beefy Pace HT.
  • Optursgøjseren har netop præsenteret endnu en Cannondale i samlingen; en Team Replika HT.

8 sagde noget.:

Kanonkuglen sagde ...

Hej Jesper... du er en sand Nostradamus:-)! Jeg tror du har ret med dine forudsigelser, alle vil ha' old skool dyderne tilbage:-)!

Kanonkuglen sagde ...

Årrhhh... hvad skal du i øvrigt ha' for en Hardtail?

J. Regin sagde ...

Jeg har såmænd blot fundet det gamle urin-gule Kona Stuff stel frem fra loftet.

Så er jeg også fri for at cyklen bliver lettere, bare fordi jeg kører hardtail i stedet for fully =: )

Kanonkuglen sagde ...

Ha haaaaa... den pis-gule Kona, det bliver stort:-)! Og ja ja da da, man skal jo ikke begynde at blive doven hvis man får en lettere cykel.
Glæder mig til at se den på stierne... så kan du jo med rette ændre dit profetnavn til: Regin Urindamus!
Ha haaaaaaaaa...

Anders sagde ...

Hej Regin. Fin blog du har.

Jeg kan kun tale for mig selv, men håber da du har ret. Jeg har i snart et år kørt XC på min trusty ol' Kona Fire Mountain stål sag, som jeg købte i 1995, med Project2 gaffel og singlespeed.

Min kæmpe Bullit og min Gimp med Pike står og samler støv, for hver gang jeg skal ud, taber de af en eller anden grund i ælle-bælle comp'en.

Hardtail og i særdeleshed stiv pive og singlespeed er ligesom at genfinde glæden ved mtb. En hurtig singletrack med kontant betaling ved kasse 1 kræver teknik og frem for alt flow over rødder og sten.

Det er så simpelt og man kan rent faktisk mærke at man kører på ujævnt underlag.:-) Og det ER jo derfor man kører i skoven...

J. Regin sagde ...

Taxa, Krusty. Jeg er nu stadig glad for min Pike gaffel på Konaen. Har lige kørt 24H i Beder, og mine vatarme er sgu ikke til stiv pive :-)
Men det er sjovt at køre HT igen, simpelthen.

Jakob F. sagde ...

Jeg tror du har helt ret -og hvis jeg må tilføje en spådom, så kommer vi også til at se mere til et-gears-entusiasterne og sandsynligvis også 29" sikler -evt. en kombination.
Og stiv pive giver bare fornemmelsen af hardtail endnu et hak i retning af at kunne mærke hvad man kører på -både mht. cykel og underlag -og så er det, som Anders også siger, fantastisk at knokle afsted på et teknisk singletrack med stiv gaffel og et gear -yir!

Anders sagde ...

Nu kører du Jesper selvfølgelig også en lidt mere eeh komkurrencebetonet form for mtb. Singlespeed kan næppe hamle op med gear, når det kommer til fart. Derfor kan man også bedre tåle at kæmpe lidt med sin stive pive og rødderne, når man bare er ude på tant og fjas.

Jeg bakker op om Cykeltiskerens tilføjelser omkring 29ers og SS. Der må komme en modreaktion på alle de xc fullys og carbon dele.