søndag den 18. november 2007

Eddikesur?

Ja, det er forunderligt hvordan noget så surt som eddike, kan fortrænge netop sur lugt fra sportstøj.

Diskussionen var for nylig oppe på mtb.dk igen; hvad gør man med sit cykeltøj, når duften af Bamseline erstattes med dunsten af gæret gnu? Den første regel er, at man altid vasker sit cykeltøj ved 60", også selvom vaskeanvisningen siger 40 ...
Men det er ikke altid nok. Mange har oplevet hvordan, en ellers velduftende svedtrøje efter kortvarig fysisk arbejde, lugter helt urimeligt surt - som når man fandt sidste uges svømmetøj i muleposen fra Brugsen. Og der skal mere end vaske- og skyllemiddel til for, at klare problemet.

Der findes jo det sikkert glimrende produkt Rodalon, der fåes til både inden- og udendørs brug, og kan anvendes som anti svampe-mugge-alge middel. Men så findes der jo også eddike ...
Gamle husråd siger, at eddike i underkopper skal kunne tage lugten af en brugt fest, og Cykelhviskeren satte mig også på sporet af, at det skulle kunne tage den sure lugt fra sportstøj.
Der var lidt menings- og erfaringsudveksling på mtb.dk boardet, og mens Rodalon blev lovprist var de konkrete erfaringer med eddike lidt mere sparsomme. Så jeg shoppede en dunk klar ukrydret eddike - økologisk - og har anvendt det som skyllemiddel. Og det virker! Jeg havde særligt een trøje der ikke kunne enes, og den er blevet testet: Gennemsvedt over 2 dages arbejds-transport, vasket og skyllet med eddike, 3-4 gange nu, og testen er bestået. Og tøjet lugter ikke af eddike! ;-)

Så i stedet for at ligge dit stuff i blød i Rodalonens trygge kemiske favn, kunne du tilsætte en tutfuld klar eddike som skyllemiddel. Badabing.

1 sagde noget.:

Steen Go'e Ben sagde ...

Ja det er et vidundermiddel uden lige; I love eddike ;o)

Selv den der klassiske DMK trøje med skyerne jeg har, der ellers har lugtet af død gnu-røv og Ufo, siden han glemte den i 6 mdr. i en plastikpose i Jens A's bagagerum i gangster-merceren, den lugter ikke mere, intet mindre end et mirakel!

Steen ;o)