torsdag den 1. november 2007

DR i lommen på Apple?

Jeg er normalt nærmest fan af DR. Når de ellers undlader at kopiere TV2/Fox, producerer de rigtig god og næsten reklamefri radio og tv, med indhold, spas og satire.

Min bilradio har programmeret P1 på næsten alle stationer; jeg kan følge signalet fra Kbh. over Sjælland til Fyn og videre til Nordjylland. Der skal skiftes frekvens 4-5 gange (men gør det ikke omkring Randers, hvor støjsenderen Radio ABC kvæler alle andre frekvenser, selv DR).

DR har også været i frontlinien med webradio og podcasts, og det har fungeret rigtig godt - lige indtil august 2007! Da er DR tilsyneladende blevet puttet i Apples lomme, og har omlagt en ellers glimrende, fungerende og eksisterende podcast service, så de nu kun kan afspilles via iTunes!!! Hvad skete der lige dér?

Det er jo grotesk sådan helt umotiveret, at gå fra en åben standard til et proprietært format. Især når man er en licensdrevet publicservice station (kunne forstå hvis TV2 skulle score lidt sponsormønt).

Heldigvis er der et par nørder der har gjort noget ved det, og lavet en gratis webservice der kan levere DR podcasts - uden om iTunes: podcastsender.dk
Hvis man fx gerne vil høre De Sorte Spejdere (som jeg morer mig meget over), søger man bare efter dem, og får de seneste 100 podcasts, der kan downloades til mp3 spilleren eller mobilen, åbnes direkte i MediaPlayer eller WinAmp, eller hvad man nu bruger.

Men DR bør skamme sig, tage sig lidt sammen og komme ud af Apples lomme igen. Så pis være med at Spejderne skamroser alle deres fimsede iTing 2 timer dagligt ... Bare gør feeds tilgængelige i standardformat igen! ;-)

6 sagde noget.:

Anonym sagde ...

Hej Jesper,

Jeg vil da lige komme til din undsætning :-) med endnu et alternativ til DRs hjemmeside. Slå et smut forbi www.podhead.dk. Her finder du alle DRs podcast med RSS-feed, samt alle andre danske podcast.

God fornøjelse!

- Marc

Kanonkuglen sagde ...

Get a Mac... dude!
Arh jeg gasser bare...:-)!

Anonym sagde ...

Enig, der er meget der du'r, men det er Mac vi bru'r.

Hi hi...

Godt der findes nørder, de fanme kloge!

Anders sagde ...

Sjovt nok, så lagde DR ud med at reklamere for deres podcast med en konsekvent brug af ordet IPod og med små reklamefilm hvor folk havde IPods i hænderne.

Men Radio- og tv-nævnet tog sagen op og konkluderede at det var skjult reklame at fx bruge benævnelsen video-Ipod. Så frem over skal de bruge vendningen "bærbar videoafspiller".

Der har jo også været den diskussion om hvorvidt ordet Podcast var en favorisering af Apple. Lad os se, oprindeligt hed en walkman vel også en transportabel kassettebåndafspilller?

J. Regin sagde ...

@ Marc: TAK! Den slags kan vi ikke få for meget af!

@ Gøjseren & Mette: Been there ... har haft to Mac'er, og dengang var behovet for åbne standarder bestemt ikke mindre! =: )

@ Anders: Jeg er ligeglad med hvad de kalder det - bare det leveres i standardformat! =: ) Men bortset fra det, er det sgu da tankevækkende hvor DR's Mac-obsession kommer fra ...

Anders sagde ...

Exactemundo. Apple har jo den såkaldte Campus-aftale med Københavns Universitet, hvilket betyder at de kører en rimelig offensiv markedsføring på de studerende, med underholdning af Rune Klan, øl på Apples regning etc.

Måske har Apple lavet en studehandel med DR eller måske er IPods bare sådan et livsstilsobjekt, som DR gerne vil have lidt stjernedrys fra. Who cares, nu du har fundet en løsning.:-)