mandag den 15. oktober 2007

Det jeg bare siger er ...

"Det jeg bare siger er ..." - den vending river i mine ører, og jeg syntes det breder sig.

Det startede med at jeg lod mærke til, at Pia K anvendte udtrykket i diskussion med journalister, sådan lidt i retningen af 'det kan godt være, at tyngdekraften virker ned af. Det jeg bare siger er, at jeg mener noget andet'. Men det er jo meget smart sådan at anerkende fakta, og så efterfølgende benægte lidt alligevel.

Og nu hører jeg alle mulige varianter af 'bare' at sige noget andet, og det kommer fra alle sider. Det kan godt være det er helt uskyldigt og harmløst at sige sådan. Det jeg bare siger er, at det irriterer mig så meget at jeg gider skrive om det ... og jeg er ikke engang helt sikker på hvorfor =: )

4 sagde noget.:

Kanonkuglen sagde ...

Det er jo en skidesmart taktik, især for politikere og en måde hvorpå man faktisk kan mene to ting på een gang og så alligevel ha' et standpunkt:-)!

Steen Go'e Ben sagde ...

Den værste sætning jeg overhovedet kender er; "Sådan er det bare!"... punktum slut. end of story! ikke mere at snakke om. diskussionen er lukket & slukket!

Så er det jeg spørger mig selv; Hvorfor så det?

Det jeg vil sige er... Ahaee... ;o) - at jeg mener den slutreplik, er der rigtig mange der bruger, for at lukke snakken, og tage sidste stik hjem!

Mener man at;"Sådan er det bare!" - så er der jo heller ikke plads til forbedring,fremgang eller et mere nuanceret syn på tingenes tilstand, og rigtig mange er forfaldne til at bruge netop den sætning, i mangel af bedre argumenter...

Hvad siger i? - er det ikke tilbagegang, istedet for at se fremad ;o)

Ses - Steen.

Anders sagde ...

Jeg afsikrer min pistol når jeg hører vendingen "....den går ind og...." F.eks "Det den gør er, at den går ind og påvirker kroppens immunforsvar..." "Vi gør det, at vi går ind og etablerer et system som..." Hvor er det man går ind?? Ordene "går ind" kan helt udelades og er som regel et udtryk for at man ikke helt har tjek på hvad der sker, men håber på at det lyder teknisk nok til at modtageren ikke spørger mere.

Steen Go'e Ben sagde ...

Anders; Det er en af de værre du fremlægger her, lidt i stil med Rith Bjerregaard's; "Øøøøeehhh..." for at trække tingene i langdrag, og købe sig tid til at tænke sig om!

Jeg kan ikke ha' det ;o)